top of page

Fakta

  • 29 værelser og suiter med alt i udstyr incl. toilet og bad (25 værelser med eget bad/toilet).
     

  • Gratis internet overalt (wifi)
     

  • Gratis parkering
     

  • Selskabsafdeling med plads til selskaber op til ca. 200 personer
     

  • A la carte restaurant
     

  • Konference/kursusafdeling  

Om Nilles Kro

SE EN VIDEO FRA HOTELLET - KLIK HER >>

Oprindeligt var kroen en del af landsbyen Skjoldelev, som ligger nogle få hundrede meter vest for kroens nuværende placering. Nilles Kro er en direkte videreførelse af Skjoldelev Kro, og kroen er stadig en del af landsbyen, dog beliggende alleryderst mod øst.

Nilles Kro - Kirke og kro

“Hvor der er en kirke er der også en kro”, siger et gammelt ordsprog. I Skjoldelev var der en kirke, og den kongeligt priviligerede kro lå lidt vest for den. Kirken forsvandt, men kroen levede videre.

 

Fra 1834 var Skjoldelev centrum for en valgkreds, som omfattede 14 kommuner. Indtil 1901 foregik valgene ved håndsoprækning. Folk kom i hundredvis til Skjoldelev ved hjælp af heste eller til fods.

 

Når valget havde fundet sted, fejrede man sejren på kroen, og der gik gerne flere dage inden festen ebbede ud. Med kommunalreformen i 1970 ophørte Skjoldelevs status som valgkreds.

 

Sommerens start har også givet anledning til fest og forsamling. I skoven øst for kroen ligger fortidsmindet Nørreris voldsted og Niels Ebbesens eg. (Niels Ebbesen, en Nordjysk herremand, der i kampen mod Holstenerne var fører for en lille flok, der 1. april 1340 dræbte Den kullede greve).

Traditionen tro mødes de lokale ved voldstedet og ser pinsesolen danse.

 

Navnet Nille

Gæstgiveren Niels Christian Andersen, populært kaldet “Nille”, etablerede i 1952 et midlertidigt udskænkningssted netop her ved landevejen på en grund, som tilhørte Skjoldelev Kro. Det fik permanent karakter som sommerrestauration ved landevejen Randers-Skanderborg.

 

Eftersom landevejstrafikken voksede, og der blev færre mennesker i landsbyerne, blev kroen i Skjoldelev nedlagt men genopstod i årene efter 1954 som en Fugl Fønix i form af Nilles Kro.

 

Nille fik bevilling som gæstgiver og beværter. I nye og smukke omgivelser, efterhånden også i nye og smukke bygninger, men med Skjoldelev Kros tradition i ryggen kan Nilles Kro være til gavn og glæde for gæsten, som den har været det i århundreder.

I dag er kroen et hotel. Der er i flere omgange bygget til og om, moderniseret og udvidet, så vi i dag har 25 værelser og suiter med alle moderne installationer. Men stemningen er her stadig - lidt som en rejse tilbage i tiden, uden at give afkald på alt det, vi forventer af et moderne hotel.

Send en besked til Løgstør Parkhotel:

bottom of page