top of page
Billede af Claudio Schwarz

 ​

 Mortens Aften 

10. november

Den mørke tid er også tid til hygge og varme med lækker mad. Her kort før jul byder vi jeg velkommen til en hyggelig Mortens Aften med den tradtionelle menu - alt hjemmelavet som bedstemor lavede det ...

  

- Rejecocktail med hjemmebagt brød

- Andesteg med hvide og brunede kartofler, rødkål, æble med gele og den helt traditionelle andesauce

- Ris a la mande med lun kirsebærsauce

I alt pr. kuvert 399.-

BESTIL BORD 10. NOVEMBER - KLIK HER

Vil I hellere spise hjemme? ​Menuen fås som take away til 300 kr.

Bestil take away på 8694 8899 (bord kan også bestilles på telefon)

UDSOLGT 2024

Mortens Aften er en elsket tradition i Danmark, som fejres hvert år den 10. november. Denne aften mindes vi Sankt Morten (eller Sankt Martin af Tours), en katolsk helgen fra 300-tallet, som blev kendt for sin ydmyghed og næstekærlighed.

 

Ifølge legenden forsøgte Sankt Morten at undgå at blive biskop ved at gemme sig blandt gæs. Gæssene afslørede dog hans gemmested ved at larme, og derfor endte han alligevel som biskop. Som en del af traditionen spiser vi ofte gås eller and denne aften, som en symbolsk handling for at "straffe" gæssene, der forrådte Morten.

 

Selvom Mortens Aften har rødder i kristendommen, fejres den i dag som en hyggelig aften med god mad og familiehygge. Den traditionelle menu til Mortens Aften består som regel af andesteg serveret med brune kartofler, rødkål og brun sovs, hvilket gør det til en vigtig del af efterårets gastronomi i Danmark. For mange familier er det også en anledning til at samles og nyde en festlig middag i varme omgivelser, hvor hygge og samvær er i højsædet.

 

Traditionen med at fejre Mortens Aften i Danmark kan spores tilbage til middelalderen, og selvom fejringen er mindre udbredt i dag end tidligere, er det stadig en aften, der værdsættes af mange. Mortens Aften falder altid den 10. november, dagen før Sankt Mortens dag, og er en skøn mulighed for at samles omkring bordet og nyde de klassiske danske retter.

 

Denne aften er en oplagt mulighed for restauranter og hoteller til at tilbyde særlige menuer og arrangementer, der kombinerer tradition og gastronomisk forkælelse. Hotel Nilles Kro tilbyder den helt rigtige traditionelle menu, nænsomt tilberedt af friske råvarer.

bottom of page